fbpx

Επίσκεψη στη Σχολή Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου της ΕΟΑΑ από τον Ανδρέα Ανδρέου

Επίσκεψη στη Σχολή Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου της ΕΟΑΑ από τον Ανδρέα Ανδρέου

Τη χώρα μας επισκέφτηκε ο εκπρόσωπος του τμήματος εκπαίδευσης της UIAA, Ανδρέας Ανδρέου, το διάστημα 4-6/11 (https://theuiaa.org/training/), προκειμένου να παρακολουθήσει και να αξιολογήσει δια ζώσης το πρόγραμμα της Σχολής Εκπαιδευτών Αναρρίχησης Βράχου της ΕΟΟΑ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας Αναρρίχησης), που είναι σε εξέλιξη από το Σεπτέμβριο του 2022, με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον Δημήτρη Κάραλη.

Στο εν λόγω πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκδηλώσεις στον Παρνασσό, στον Όλυμπο, στη Βαράσοβα, στα Μετέωρα, στην Πάρνηθα και σε Αναρριχητική Πίστα, συμμετέχουν εννέα υποψήφιοι από διάφορα σωματεία της Ελλάδας και διδάσκουν οδηγοί βουνού της ΕΟΟΑ και της IFMGA.

Ο κ. Ανδρέου, ο οποίος σε όλο το μεσοδιάστημα είχε στενή συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτή της σχολής αλλά και τον Πρόεδρο της ΕΟΟΑ, Νίκο Κοντό, συμμετείχε σε όλες τις εκδηλώσεις του τριήμερου και του δόθηκε η ευκαιρία να αξιολογήσει, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα κριτήρια τις UIAA το επίπεδο των εκπαιδευομένων, το επίπεδο της διδαχθείσας ύλης, τα αντικείμενα εκπαίδευσης, αλλά και το επίπεδο των εκπαιδευτών της σχολής.

Η ΕΟΟΑ, στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης του προγράμματός της και σύμφωνα και με τις υποδείξεις του κ. Ανδρέου, σχεδιάζει την πρώτη Πανελλήνια επιμόρφωση όλων των στελεχών της το Πάσχα του 2023.

Η εν λόγω ενέργεια, θεωρείται σημαντική και βαρύνουσα, καθώς το εκπαιδευτικό σύστημα της ΕΟΟΑ τίθεται υπό αξιολόγηση, για πρώτη φορά από ένα Διεθνή Οργανισμό και μάλιστα αυτόν της UIAA.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες