fbpx

Μεγάλες μορφές: Ματίας Κίρμπουζ

Μεγάλες μορφές: Ματίας Κίρμπουζ

Η δεκαετία του 2010 ήταν ίσως η συναρπαστικότερη στην ιστορία του αγωνιστικού προσανατολισμού και η προσωπικότητα που ξεχώρισε όσο ελάχιστε σε αυτή την περίοδο ήταν αναμφίβολα ο Ματίας Κίμπουρζ. Γεννημένος στην Ελβετία το 1990, ο Κίμπουρζ είχε ανέκαθεν την έφεση στην περιπλάνηση σε ανοιχτούς χώρους της φύσης και ειδικά στα βουνά, οπότε όταν γνώρισε το σπορ του προσανατολισμού βρήκε το πεδίο της δόξας του.

Σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το σπουδαίος Ελβετός ήταν πάντοτε παρών και με πρωταγωνιστικό ρόλο. Έξι χρυσά μετάλλια, άλλα έξι ασημένια και ένα χάλκινο από το 2012 έως σήμερα είναι ο απολογισμός του Κίμπουρζ, που έρχεται να υποδείξει πια είναι η δυναμική του στις μεγάλες διοργανώσεις. Παρόλα αυτά, η πιο χαρακτηριστική υπογράμμιση της αγωνιστικής αξίας του Ελβετού εντοπίζεται στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Εκεί, από το 2012 μέχρι σήμερα ο Κίμπουρζ έχει κατακτήσει πέντε χρυσά μετάλλια στη γενική κατάταξης στο φινάλε της σεζόν, προσθέτοντας σε αυτά ένα ασημένιο και ένα χάλκινο. Επιπρόσθετα, τα πέντε χρυσά μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο του Ελβετού σε World Games, μαζί με τα άλλα επτά χρυσά και δύο ασημένια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα έρχονται να διαλύσουν κάθε αμφιβολία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του σπουδαίου αυτού αθλητή στη σύγχρονη εποχή του σπορ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες