fbpx

Μεγάλες μορφές: Ντάνιελ Χούμπμαν

Μεγάλες μορφές: Ντάνιελ Χούμπμαν

Η Ελβετία έχει αποδειχθεί μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη παράδοση στον αγωνιστικό προσανατολισμό, οπότε μόνο παράδοξο δεν είναι που μία από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης ιστορίας του σπορ προέρχεται από εκεί. Γεννημένος το 1983, ο Ντάνιελ Χούμπμαν ταύτισε την καριέρα του με το μεγάλο διεθνές άνοιγμα του σπορ σε επίπεδο διοργανώσεων, καταφέρνοντας έτσι να γίνει και μία από τις δημοφιλέστερες φιγούρες του.

Η φοβερή ικανότητα του Χούμπμαν να αποδίδει εξίσου καλά σε όλων των ειδών τις αποστάσεις τον έκανε έναν… μανιακό συλλέκτη μεταλλίων, ειδικά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Οκτώ χρυσά μετάλλια, δέκα ασημένια και άλλα εννέα χάλκινα σε μία περίοδο από το 2005 έως το 2019 τονίζουν και με το παραπάνω τη δυναμική του Χούμπμαν. Παράλληλα, σε World Games κατέκτησε άλλα δύο χρυσά και τρία ασημένια, ενώ σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα πρόσθεσε στη συγκομιδή του δύο χρυσά, έξι ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Μαζί με αυτά πρέπει να προστεθούν και οι οκτώ κατακτήσεις του τίτλου στη γενική κατάταξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου, σε μία περίοδο από το 2008 έως το 2015. Άλλες έξι φορές βρέθηκε στο βάθρο της διοργάνωσης, τρεις ως ασημένιος και τρεις ως χάλκινος, κερδίζοντας έτσι με τον πιο σαφή τρόπο μία θέση ανάμεσα στους μεγαλύτερους της ιστορίας του αθλήματος.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες