fbpx

Μεγάλες μορφές: Σιμόνε Νίγκλι Λούντερ

Μεγάλες μορφές: Σιμόνε Νίγκλι Λούντερ

Για τη Σιμόνε Νίγκλι Λούντερ, ο κόσμος του αγωνιστικού προσανατολισμού άνοιξε νωρίς, μόλις στην ηλικία των 10 ετών, οπότε το μόνο που χρειαζόταν πια ήταν το ταλέντο και η απαραίτητη αφοσίωση προκειμένου να λάμψει ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου. Η γεννημένη το 1978 στην Ελβετία Νίγκλι Λούντερ τα είχε και τα δύο, με αποτέλεσμα σήμερα να έχει πίσω της μία πορεία που την κατατάσσει ανάμεσα στους θρύλους του αθλήματος.

Τα επιτεύγματα της Ελβετής σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δίχως καμία υπερβολή, ζαλίζουν. Ο ασύλληπτος αριθμός των 23 χρυσών μεταλλίων, προστίθεται σε αυτόν των δύο ασημένιων και των έξι χάλκινων, κατατάσσοντάς τη Νίγκλι Λούντερ ως την απόλυτη σταρ του αγωνιστικού προσανατολισμού στην περίοδο από το 2001 έως το 2013. Παράλληλα, η κυριαρχία της στα Παγκόσμια Κύπελλα ήταν εξίσου αδιαπραγμάτευτη, παίρνοντας εννέα φορές τον τίτλο στη γενική κατάταξη από το 2002 έως το 2013.

Στα World Games η Ελβετή φρόντισε να πάρει δύο χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση του 2005, ενώ σε επίπεδο Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων τα δέκα χρυσά μετάλλια, μαζί με πέντε ασημένια και ένα χάλκινο υπενθυμίζουν πως η Νίγκλι Λούντερ δεν άφηνε τίποτα να… της ξεφύγει. Σήμερα, διανύοντας πια την πέμπτη δεκαετία της ζωής της, μετράει σχεδόν δέκα χρόνια από την ημέρα που ολοκλήρωσε την καριέρα της (το 2013), ωστόσο το στίγμα της στην ιστορία του αγωνιστικού προσανατολισμού παραμένει ανεξίτηλο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες