fbpx

Μεγάλες μορφές: Τιερί Ζεορζού

Μεγάλες μορφές: Τιερί Ζεορζού

Επί μιάμιση δεκαετία ο Τιερί Ζεορζού απετέλεσε μία από τις εμβληματικότερες μορφές στον κόσμο του αγωνιστικού προσανατολισμού. Γεννημένος το 1979 στη Γαλλία, ο Ζεορζού μπήκε στο σπορ σε ηλικία 18 ετών, το 1997, ωστόσο χρειάστηκε να περιμένει έξι ολόκληρα χρόνια ώσπου να κατακτήσει το πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση. Αν και αυτή η μακρά αναμονή απετέλεσε ασφυκτική πίεση για τον Γάλλο, μόλις άρχισαν να έρχονται οι επιτυχίες ο ίδιος απελευθερώθηκε.

Με σημείο εκκίνηση το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2003 (στη μεσαία απόσταση), ο Ζεορζού έμελλε ως το 2017 να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο απίθανος αριθμός των 14 χρυσών μεταλλίων, σε συνάρτηση και με άλλα τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα έρχονται για να υπογραμμίσουν τη δυναμική του Γάλλου. Επιπρόσθετα, από το 2005 έως το 2011 βρέθηκε επτά φορές στο βάθρο της τελικής κατάταξης της σεζόν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, παίρνοντας το χρυσό το 2006 και το 2007.

Μέσα σε αυτά πρέπει να προστεθεί το χρυσό του μετάλλιο στα World Games του 2005, ενώ δεν γίνεται να παραλείψει κανείς τα τρία χρυσά μετάλλια και το ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Ο Ζεορζού αποσύρθηκε από τη δράση το 2017, έχοντας όμως ήδη φροντίσει να μην λησμονήσει ποτέ κανείς το πέρασμά του από τον αγωνιστικό προσανατολισμό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες