fbpx

Μεγάλες μορφές: Τόβε Αλεξάντερσον

Μεγάλες μορφές: Τόβε Αλεξάντερσον

Η ιστορία του αγωνιστικού προσανατολισμού έχει ουσιαστικό σημείο εκκίνησης τη Σουηδία στα τέλη του 19ου αιώνα, ενώ σήμερα, αρκετές γενιές αργότερα, η… γενέτειρα του σπορ συνεχίζει να αναδεικνύει μερικούς από τους σημαντικότερους πρωταγωνιστές του. Σε αυτή την ειδική κατηγορία μπαίνει και η Τόβε Αλεξάντερσον. Γεννημένη το 1992 στη Σουηδία, η Αλεξάντερσον μπήκε από μικρή ηλικία στο σπορ και δεν άργησε να αποδείξει την αξία της.

Από το 2009 έως το 2012 η Σουηδή κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια, δύο ασημένια και ένα χάλκινο σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Νέων, όμως οι πιο λαμπρές επιτυχίες ήρθαν μερικά χρόνια αργότερα. Από το 2016 έως το 2022 η Αλεξάντερσον έβαλε στη συλλογή της τον απίστευτο αριθμό των 17 χρυσών μεταλλίων σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Σε αυτά προστίθεται τα άλλα οκτώ ασημένια και τρία χάλκινα που έχει κατακτήσει στην καριέρα της, κάνοντας ακόμη πιο αξιοζήλευτη τη συγκομιδή της.

Από το 2014 και μετά, παίρνοντας τη σκυτάλη από την Σιμόνι Νίγκλι Λούντερ, η Αλεξάντερσον σάρωσε τα πάντα και στα Παγκόσμια Κύπελλα. Ούσα πρώτη στη γενική κατάταξη σε κάθε σεζόν ανεξαιρέτως μέχρι και το 2022, η Σουηδή έχει καταφέρει να πιστοποιηθεί ως η καλύτερη της γενιάς της, δίχως να αφήσει παράθυρα αμφιβολιών. Τα έξι χρυσά, τρία ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα έρχονται απλώς να συμπληρώσουν το… εύρος της κυριαρχίας της Σουηδής, που δεν έχει αντίπαλο στον ανταγωνισμό για τον άτυπο τίτλο της σπουδαιότερης αθλήτριας της γενιάς της.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες