fbpx

Θώδης για 7ο Veikou Trail: «Λόγω της ποιότητας της διοργάνωσης, υπάρχει δυναμική»

Θώδης για 7ο Veikou Trail: «Λόγω της ποιότητας της διοργάνωσης, υπάρχει δυναμική»

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 θα διεξαχθεί στο Αλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι το 7ο Veikou Trail με αγώνες trail 10 χλμ. και 5 χλμ., σκυταλοδρομία trail 10 χλμ., και πιο απαιτητικούς αγώνες, τους Skull Trail, 20 χλμ. και 10 χλμ.

Ενόψει του αγώνα, μίλησε στο irunmag.gr διοργανωτής, Δημήτρης Θώδης, αναφέροντας αρχικά το αριθμό των συμμετοχών: «Πλησιάζουμε τους 900. Έχουν πιαστεί οι στόχοι. Λόγω της ποιότητας της διοργάνωσης, υπάρχει δυναμική. Σε αυτό συνέβαλαν και οι δύο νέες διαδρομές, Skull Trail 10 χλμ. και 20 χλμ».

Για το ποια διαδρομή θα πρότεινε στους δρομείς είπε: «Την 5άρα την παλιά, οπότε μπορεί να κάνει και τα 10 χλμ., που είναι δύο φορές η πεντάρα. Η διαδρομή στο Skull Trail είναι πιο σκληρή. Δεν είναι όμως τρομακτική. Ένας “δρομικός” αθλητής θα δυσκολευτεί λίγο, αλλά θα τη βγάλει».

Για τον αριθμό των εθελοντών, ανέφερε: «Αυτήν τη στιγμή, χωρίς να υπολογίσουμε την Κυριακή που υπάρχει πρόγνωση για βροχή, έχουμε 100 μέχρι στιγμής. Πολύ καλά».

Στη συνέχεια, μίλησε για τις αυτοσχέδιες ταμπέλες στις διαδρομές: «Η σήμανση θα είναι πολύ καλή. Θα μπουν και σημάδια άσπρου – κόκκινου όπως της ιαπωνικής σημαίας, θα τοποθετηθούν και κορδέλες, έχουμε και τους εθελοντές».

Για τη στήριξη του δήμου, τόνισε: «Ο Δήμος Γαλατσίου είναι συνδιοργανωτής, ενώ ο αγώνας γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου)».

Μάλιστα, είπε και για τα πλάνα του για το 2023: «Θα διεξαχθεί κανονικά ο αγώνας στον Λυκαβηττό, Lycabettus Run στις 19 Φεβρουαρίου, ενώ αναμένουμε την έγκριση για το 2ο Paros Way στην Πάρο, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 21-22 Μαΐου, με τρέξιμο (21 χλμ., 5 χλμ. παιδικός αγώνας) και κολύμπι (3 χλμ., 1 χλμ., παιδικός αγώνας)».

Για την δουλειά του διοργανωτή κι αν είναι επικερδής επιχείρηση, είπε: «Δεν θα το έλεγα. Αν υπολογίσεις τις εργατοώρες, την κούραση και το άγχος, όχι, δεν είναι επικερδής. Λόγω του κορωνοϊού δεν υπάρχουν εύκολα χορηγίες. Δεν βγαίνει μόνο από τη συμμετοχή των δρομέων. Ναι μεν οι δρομείς μπορεί να πουν σε κάποιους αγώνες ότι το κόστος συμμετοχής είναι μεγάλο, αλλά δεν αντιλαμβάνονται το παρασκήνιο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες