fbpx

Με δυνατά ονόματα και με φιλοξενία της «μαραθώνιας φλόγας» ο διεθνής μαραθώνιος Ρόδου

Με δυνατά ονόματα και με φιλοξενία της «μαραθώνιας φλόγας» ο διεθνής μαραθώνιος Ρόδου

Ο 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 με τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων δρομέων και αθλητών από 60 (μέχρι στιγμής) χώρες του κόσμου. Τον αγώνα θα «φωτίσει» η Φλόγα του Αυθεντικού Μαραθωνίου που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στη Ρόδο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το παράλληλο πρόγραμμα του Μαραθωνίου.

Λεπτομέρειες για τη φετινή διοργάνωση αποκάλυψε η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου Ρόδου, Μαριέτα Παπαβασιλείου σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της Ο.Ε. και προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Βασίλη Ζήκα, του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χρήστου Μπάρδου, του πρόεδρου του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου − Δ.Ο.Π.Α.Ρ (πρόεδρο της ΔΕΡΜ.Α.Ε. και του ΠΡΟΤΟΥΡ), Αλέξανδρου Κολιάδη και του τεχνικού διευθυντή του αγώνα, Νίκου Πολιά, παρουσία χορηγών, υποστηρικτών και φίλων της διοργάνωσης.

Η κα Παπαβασιλείου αποκάλυψε ότι μία μέρα πριν τον αγώνα, το Σάββατο 29 Απριλίου θα φθάσει στη Ρόδο με αντιπροσωπεία εκπροσώπων του Δήμου Μαραθώνα και του κεντρικού ΣΕΓΑΣ η  Μαραθώνια Φλόγα και ότι για την υποδοχή, την άφιξή της στο κέντρο της πόλης και το άναμμα του βωμού, θα πραγματοποιηθεί μία ιδιαίτερη εκδήλωση για την οποία, οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Επίσης, φέτος εντάχθηκε και πάλι στο πρόγραμμα του Μαραθωνίου ο παιδικός αγώνας 1000 μέτρων, ενώ για μία ακόμη χρονιά, η παιδική παινακοθήκη Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνει με αφορμή τον Μαραθώνιο Ρόδου, πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής για μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου που φοιτούν σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού με θέμα: «ΑΘΛΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΣ».

Στη συνέχεια, η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής,  Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στη διοργάνωση, οι οποίοι είναι οι: Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Χαράλαμπος Πιτσώλης, Κατερίνα Ασημακοπούλου, Ευάγγελος Μαλιόγλου, Ράνια Ρεμπούλη, Μιχάλης Χατζηϊωάννου, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς και οι «βετεράνοι» Γιώργος Μάλλιαρης και Βλάσης Καραβασίλης.

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου είναι ένας αγώνας που έχει κερδίσει μία ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας. Ξεκίνησε την πορεία του τον Οκτώβριο του 2014 και έχει διανύσει τη δική του ξεχωριστή διαδρομή, κατέχοντας πλέον μία θέση μεταξύ των σημαντικών δρομικών αγώνων ανά τον κόσμο. Πράγματι, ο Μαραθώνιος της Ρόδου έχει εξελιχθεί σε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός. Πραγματοποιείται σε ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που μας έδωσε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μία μοναδική παραθαλάσσια διαδρομή και κατατάσσεται στις σημαντικές αγωνιστικές δράσεις της χώρα μας λόγω της οργανωτικής και λειτουργικής του αρτιότητας. Η επίσημη έγκριση της ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ, καθώς επίσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων-AIMS &της Διεθνούς Ένωσης Ομοσπονδιών Κλασικού Αθλητισμού-IAAF, πιστοποιούν την εγκυρότητα και διασφαλίζουν την διεθνή αναγνώρισή του. Σας περιμένουμε όλους στις 30 Απριλίου», δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Παπαβασιλείου.

Ο Νίκος Πολιάς από την πλευρά του δήλωσε: «Χαίρομαι πολύ που συνεχίζουμε αυτή την εξαιρετική συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή, τους φορείς και τις εθελοντικές ομάδες του Μαραθωνίου Ρόδου και υπάρχει ανταπόκριση από την κοινωνία του νησιού. Μετά από τα δύο χρόνια του κορονοϊού υπήρχε μια αβεβαιότητα, όχι μόνο στον Μαραθώνιο Ρόδου, αλλά γενικότερα στους αγώνες δρόμου ανά την Ελλάδα για το ποια είναι η συνέχεια. Πέρσι, το στοίχημα το κερδίσαμε, κι ο Μαραθώνιος Ρόδου έδωσε το «παρών» δυναμικά κι επιτυχημένα. Είναι ο μοναδικός αγώνας και ίσως ξεπερνάει κι αυτόν της Αθήνας με τόσο μεγάλο ποσοστό συμμετοχών από το εξωτερικό. Έχουμε δρομείς που προέρχονται από περισσότερες από 60 χώρες. Από τη Νέα Ζηλανδία μέχρι την Αμερική, από τη Σιγκαπούρη μέχρι τη Νότιο Αφρική και φυσικά από την Ευρώπη, είτε μεμονωμένα είτε οργανωμένα».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες