fbpx

Αποκλεισμός για τη βόλτα με το αυτοκίνητο

Αποκλεισμός για τη βόλτα με το αυτοκίνητο

Η 47χρονη Τζοάσια Ζακρζέφσκι θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ ταχύτερη από τον Γιουσέιν Μπολτ αν δεν είχε ανακαλυφθεί η παρανομία της.

Η αθλήτρια από το Ντάμφρις της Σκωτίας είχε πάρει μέρος στους Αγώνες Κοινοπολιτείας το 2014 στο μαραθώνιο και στο φετινό υπερμαραθώνιο των 80 χιλιομέτρων από το Μάντσεστερ στο Λίβερπουλ φάνηκε να καλύπτει ένα από τα 50 μίλια σε μόλις ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτο, κάτι που αν ίσχυε θα σήμαινε ότι «έπιασε» την εξωπραγματική ταχύτητα των 58 χιλιομέτρων την ώρα.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης που έχει διανύσει μία γυναίκα σε 48 ώρες. Η εξέταση των δεδομένων απέδειξε ότι κάλυψε μία απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων με αυτοκίνητο, κερδίζοντας κάπου 25 λεπτά έναντι του ανταγωνισμού ενώ τα δεδομένα δείχνουν επίσης ότι κινήθηκε στον αυτοκινητόδρομο και όχι στην αγωνιστική διαδρομή.

Το 2011 στο μαραθώνιο του Κίλντερ ο Ρομπ Σλόουν αποκλείστηκε επειδή πήρε το λεωφορείο των θεατών καθώς ένιωσε κουρασμένος μετά από 32 χιλιόμετρα ενώ πολύ παλαιότερα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1904 ο Φρεντ Λορτς από τις ΗΠΑ τερμάτισε πρώτος αλλά στην συνέχεια αποδείχθηκε ότι είχε σταματήσει στα 14,5 χιλιόμετρα και ταξίδεψε με αυτοκίνητο για τα επόμενα 17,5 προτού συνεχίσει πεζός.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Δραστηριότητες